LIBROS>Salud y belleza
 
  La ciéncia de la microbiota (catalán)
Autor: Cristina Saez, Fundación Alicia
EAN/ISBN: 9788448029920
Editorial: Cúpula
Publicación: 2022
Encuadernación: Tapa blanda
Nº páginas: 392
Idioma: Castellano
Tamaño: 15 x 23 cm
Lanzamiento: 31-Ago-2022
       
    Precio: 17,95€
       

 

Sinopsis:

 

 

El nostre cos alberga uns 40 bilions de microorganismes, una col·lecció d?éssers microscòpics integrada sobretot per bacteris, però també per virus, fongs i arqueus, única per a cadascun de nosaltres com una empremta dactilar. La gran majoria d?aquesta microbiota resideix al còlon i duu a terme funcions crucials per a la supervivència humana, des de digerir aliments i extreure vitamines i energia, fins a entrenar el nostre sistema immunitari.



En els darrers 20 anys, la ciència ha anat descobrint com, quan aquesta comunitat microbiana és equilibrada, estable i diversa, contribueix a mantenir la salut global de l?organisme, i per això l?alimentació té un paper fonamental. Però què hem de menjar per alimentar bé aquests bacteris? Com influeix el que ingerim sobre aquesta comunitat de microorganismes i aquests, alhora, sobre el nostre benestar?



Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans per detoxificar l?intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en les últimes evidències científiques. De la mà dels principals experts mundials en aquest jove àmbit de recerca, ofereix al lector el coneixement existent de manera clara i comprensible, així com consells útils i pràctics per traslladar la ciència més nova sobre la microbiota al dia a dia. En definitiva, l?objectiu és ajudar-nos a menjar millor, amb propostes que combinen el coneixement més recent amb les bases de l?alimentació mediterrània, la que ens toca i que és riquíssima, i que també ha demostrat ser la més adequada en aquest camp, per estar més sans i feliços.